informatie

Rookkanaal goedkoop bestellen

EEN ROOKKANAAL VAN ISODUCT IS – ONOMSTOTELIJK BEWEZEN – HET VEILIGSTE VAN NEDERLAND.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN DUBBELWANDIGE KACHELPIJP VAN ISODUCT?

ISODUCT is het enige en brandveiligste all-in dubbelwandige rookkanaalsysteem in Nederland. Met een dubbelwandige kachelpijp van ISODUCT kiest u voor een optimale veiligheid en de beste kwaliteit. Bovendien bespaart u tot wel € 100 per meter ten opzichte van elk ander (volledig omkokerd) dubbelwandig rookgaskanaal!

CE-MARKERING OP ROOKGASAFVOERKANALEN

ISODUCT voldoet met CE-prestatie T600 en G10 als enige rookkanaal zelfstandig aan de eisen van het Bouwbesluit 2012 (NEN 6062).

ASSORTIMENT & PRIJZEN

Op zoek naar een dubbelwandige rookgasafvoer? Een ISODUCT dubbelwandig (DW) rookkanaal biedt door de ingenieus ingebouwde brandveiligheid maatwerk in elke situatie. Schuine daken, kleine ruimtes, bestaande schoorsteenpijpen… Met ons uitgebreide assortiment is er altijd een passende oplossing!

METEEN BESTELLEN?
GEGARANDEERD DE BESTE PRIJS!

 

bestverkocht

Aanbieding!
138,40247,20
Aanbieding!
88,80140,80
Aanbieding!
26,4041,60
Aanbieding!
102,40148,80
Aanbieding!
218,40296,00

VEELGESTELDE VRAGEN OVER ISODUCT

Wat zijn de voordelen van ISODUCT?

De voordelen ten opzichte van de aanleg van een halffabricaat dubbelwandig rookkanaal, waarbij altijd een ombouw nodig is, zijn:

 • Geen kostbare brandwerende platen nodig
 • Geen extra uren voor installatie van een extra omkokering
 • Vrijwel geen stof door breek- en zaagwerk
 • Geen ingrijpende bouwtechnische aanpassingen
 • Geen ruimte nodig voor extra volumineuze omkokering
 • U kunt het rookkanaal zelf aanleggen
 • Risico op schoorsteenbrand is minimaal
 • Kans op woningbrand is nihil

U leest het: naast het feit dat u met ISODUCT het beste rookkanaal van Nederland in huis haalt, zijn de voordelen legio! Met name bij een versleping (een schuin lopend stuk van het rookkanaal) lopen de kosten al gauw (hoog) op. Met ISO DUCT niet. Meer weten? Neem contact met ons op!

Wat kost een dubbelwandig rookkanaal van ISODUCT?

Bekijk onze ISODUCT producten voor meer informatie over ons assortiment en bijbehorende prijzen. Wat de exacte kosten voor de aanleg van uw dubbelwandig rookkanaal zijn, is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren:

 • Hoe lang wordt het rookkanaal?
 • Doet u het zelf? Of laat u het rookkanaal aanleggen?
 • Is er al een rookkanaal aanwezig?
 • Door hoeveel verdiepingsvloeren loopt het rookkanaal?
 • Welke diameter heeft u nodig?
 • Heeft u bochten nodig? Zo ja, hoeveel?
 • Wilt u het rookkanaal in een specifieke kleur?

Een ISODUCT rookkanaal is eenvoudig toepasbaar. Een rookkanaal van ISODUCT garandeert optimale veiligheid en bespaart enorm op de kosten ten opzichte van een traditioneel schoorsteenkanaal met aparte, brandwerende ombouw.

En ja, een rookkanaal van ISODUCT is op zichzelf iets duurder vergeleken met een halffabricaat dubbelwandige pijp. Maar… vergeet niet dat u bij zo’n ‘incompleet’ rookkanaal nog een extra ombouw moet laten maken, die ook nog netjes afgewerkt (geschilderd, behangen of gestuct) moet worden! Met een rookkanaal van ISODUCT bespaart u ongeveer € 100 per meter. Met een meterslange rookgasafvoer tikt dat al snel aan!

Neem voor een passend advies en een offerte op maat contact met ons op!

Kan een ISODUCT rookkanaal door een bestaand schoorsteenkanaal?

Zeker! Een ISODUCT rookgasafvoer is vrijwel overal toepasbaar en kan – zonder ingrijpende bouwtechnische aanpassingen – direct in het bestaande schoorsteenkanaal worden aangebracht.

Het ISODUCT rookgaskanaal is primair bedoeld voor huishoudelijke toepassingen, dat zijn kachels en haarden met een vermogen beneden 15 kW (kiloWatt). Neem contact met ons op voor advies bij het bepalen van het vermogen van uw (nieuwe) kachel en het daarbij horende rookkanaal.

Een ISODUCT rvs rookanaal kan gebruikt worden als:

 • Rookgasafvoer voor een houtkachel
 • Rookgasafvoer voor een open haard
 • Rookgasafvoer voor een allesbrander
 • Rookgasafvoer voor een pelletkachel
 • Rookgasafvoer voor een kolenkachel
 • Rookgasafvoer voor een gaskachel
 • Rookgasafvoer voor een finoven (leemkachel)

INFORMATIE

Wat betekent 'een betere trek?'

Een ISODUCT rookkanaal bereikt een tot 50% hogere afvoercapaciteit van rookgassen ten opzichte van de reguliere rookgasafvoersystemen. Mede door de hoge isolatiewaarde – wat afkoeling van het rookkanaal voorkomt – ontstaat een betere trek, waardoor zogenaamde ‘creosootvorming’ wordt tegengehouden.

Wat is pyrolyse?

Pyrolyse is – samen met creosootvorming – één van de belangrijkste oorzaken van schoorsteenbrand. Het is een verbrandingsproces dat ontstaat als de houten balken of dakgebinte om het rookkanaal door de jaren heen zo droog zijn geworden, dat ze bij langdurig stoken spontaan in brand vliegen. Dit kan al bij zeer lage temperaturen gebeuren en treedt vaak op bij verkeerd geïnstalleerde, niet-omkokerde halffabricaat schoorsteenkanalen.

Wat is creosootvorming?

Creosoot is een ander woord voor roetaanslag of koolteer: de afzetting van teer in het rookkanaal, dat ontstaat bij een onjuiste of onvolledige verbranding van brandstof (zoals hout). Deze creosootafzetting kan door een vonkje of hoge temperatuur van de rookgassen in brand vliegen, waarbij een schoorsteenbrand al gauw een feit is. Creosoot ontbrandt al bij relatief lage temperaturen en is daarmee – ook bij normaal gebruik van uw kachel of open haard – levensgevaarlijk!

Door de unieke combinatie van een hogere afvoercapaciteit en de uiterst gladde binnenafwerking van het ISODUCT dubbelwandig rookkanaal, geeft u schoorsteenbrand vrijwel geen schijn van kans!

Tip! Sla twee houtblokken tegen elkaar om te testen of het droog is. Geeft het een dof geluid? Te vochtig!

vUURDELIG.NL OFFICIEEL DEALER VAN ISODUCT

Kachelspecialist en ISODUCT-dealer Vuurdelig.nl weet precies hoe het rookkanaal in een veranda wél brandveilig kan worden gemonteerd. Jeroen Vredeveld, eigenaar van Vuurdelig.nl, vertelt: ‘Al jaren leveren en monteren wij houtkachels, tuinhaarden en daarbij horende rookkanalen. Ons motto? Het moet goed en het moet veilig. Om die reden ben ik ook dealer van ISODUCT-rookgaskanalen geworden. ISODUCT is makkelijk en overal – zonder extra omkokering – toepasbaar.’

Vuurdelig.nl & ISODUCT een sterke combinatie!

contact ons voor de mogelijkheden!