Pelletkachel reinigen

Reinigen pelletkachel

Zorg dat u altijd pellets met het EN Plus A1 keurmerk gebruikt en dat u de brandstof/lucht verhouding goed afsteld voor een mooie vlam en schone verbranding!

Pelletkachels hebben over het algemeen een rendement van tot de 90% en realiseren daardoor een bijna volledige verbranding. Dit zorgt ervoor dat een pelletkachel, in vergelijking met een reguliere houtkachel, veel minder CO2-uitstoot en dat er veel minder asresten overblijven. Dit betekent overigens niet dat een pelletkachel geen onderhoud nodig heeft.

Het hoge rendement en de volledige verbranding zorgen er dus voor dat pelletkachels maar weinig onderhoud vragen. Jaarlijks onderhoud wordt echter wél door Vuurdelig.nl ten zeerste aangeraden. Laat dit onderhoud door onze ervaren installateur of servicemonteur uitvoeren zodat u zeker weet dat u uw pelletkachel veilig kunt gebruiken. Pelletkachels zijn namelijk erg complex. Onze monteur zal tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt zowel de elektrische delen zoals de warmtewisselaar als de vaste onderdelen controleren en reinigen. Ook de schoorsteen vegen moet jaarlijks gebeuren.

Wat kan ik zelf doen aan onderhoud?

Gemiddeld produceert een pelletkachel 10 gram as per kilo pellets die u verbrandt. Het is aan te raden om iedere 2-3 dagen de branderbak te legen. Controleer of de “gaatjes” in de branderbak gangbaar zijn, zodat de brandende pellets genoeg zuurstof krijgen en dus volledig kunnen verbranden. Dit zal namelijk weer resulteren in een overlopende branderbak en dat zorgt ervoor dat de branderbak niet verstopt kan raken.

Na het reinigen van de branderbak kunt u vervolgens de aslade legen en de binnenkant reinigen met een asstofzuiger. Doe dit alleen met een stofzuiger die is voorzien van een “HEPA-filter”. Een normale stofzuiger zal kapotgaan door de fijne stofdeeltjes. Vervolgens kunt u de glasruit reinigen. Dit doet u het beste met glasruitreiniger van Vuurdelig.nl.

Pelletkachels bieden u, als stoker, veel gemak doordat ze eenvoudig te bedienen zijn. U hoeft slechts het reservoir te vullen met pellets, de kachel met één druk op de knop aan te zetten en u geniet binnen no-time van heerlijke warmte en een sfeervol vlammenspel. Een aantal pelletkachels die Vuurdelig.nl aanbiedt zijn te verkrijgen in combinatie met een WiFi-module, waardoor de kachels ook simpel via de smartphone of tablet te bedienen zijn.

Zorg ervoor dat uw pelletkachel het juiste vermogen heeft voor uw situatie. Zo werkt de kachel het beste en heeft hij het minste onderhoud nodig.

Vuurdelig.nl geeft u graag advies
Voor meer informatie kunt u zich laten adviseren in onze showroom en vindt de juiste kachel voor uw situatie!

De waardering van vuurdelig.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 138 reviews.