Schoorsteen vegen

Schoorsteen vegen

Nederland telt jaarlijks ruim 2000 schoorsteenbranden. In de meeste gevallen is slecht onderhoud hiervan de oorzaak. Dit kun je voorkomen. Door periodiek de schoorsteen te laten vegen en controleren door een specialist kun je een schoorsteenbrand en andere problemen voorkomen en kan je zorgeloos blijven genieten van je houtkachel.

Waarom moet de schoorsteen geveegd worden?

Bij een schone schoorsteen kunnen de rookgassen sneller wegtrekken. Tijdens het stoken kunnen onverbrande deeltjes in het rookkanaal komen. Wanneer je bijvoorbeeld stookt met ‘te nat’ hout kan het hout niet de gewenste temperatuur bereiken. Hierdoor zal het verbrandingsproces van de houtkachel niet optimaal verlopen en vormen de onverbrande deeltjes een teerlaag aan de wand van het rookkanaal. Deze teerlaag wordt ook wel creosoot genoemd. Creosoot is erg brandbaar en kan plotseling ontbranden waardoor er een schoorsteenbrand ontstaat.

De aanslag in je rookkanaal kun je beperken door veilig en verantwoord te stoken. Veel mensen denken te weten hoe ze moeten stoken, maar daar valt vaak nog wat aan te verbeteren.

Hoe vaak is schoorsteenvegen nodig?

Het periodiek laten vegen van je schoorsteen is in Nederland niet verplicht, dit in tegenstelling tot sommige andere Europese landen. Maar ons advies is om minimaal 1 keer per jaar de schoorsteen te laten vegen. Indien je zeer regelmatig stookt, bijvoorbeeld als je de kachel als hoofdverwarming gebruikt, is het aan te raden om meer dan eenmaal per jaar te vegen.

Kosten schoorsteenvegen

De kosten van het schoorsteenvegen is afhankelijk van het aantal schoorsteenkanalen dat geveegd moet worden. Bij Vuurdelig.nl kun je al de schoorsteen laten vegen vanaf € 65,-

Maak nu een afspraak voor schoorsteenvegen

Ben je op zoek naar een vakkundige schoorsteenveger? Dan ben je bij Vuurdelig.nl aan het juiste adres! Onze schoorsteenvegers zijn uitstekend uitgerust en zorgen voor een perfecte reiniging van het rookkanaal. Dat doen we zonder overlast, zonder stof. We laten het altijd netjes achter.


De waardering van vuurdelig.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 181 reviews.